info@blackelid.se, fåravel, gotlandsfår, gutefår, livdjursförsäljning, fällar, köttlådor, avelsbesättning, genbanksdjur

Om oss och verksamheten

Vi som bor på gården sen år 2000 och driver verksamheten är Markus Kuster och Kristin Halldorsdottir. Båda har vi stor erfarenhet av djur och lantbruk sen tidigare, Markus är född i Schweiz men uppvuxen på en gård i trakten och Kristin är född och uppvuxen på en gård på Island. Våra första gotlandsfår kom till gården samma år som vi förvärvade den, ursprungligen tänkte vi dem för landskapsvård men blev snart intresserade av avelsarbete för att kunna få finare fällar och bättre slaktkroppar. Året efter införskaffade vi de första gutarna för deras vackra utseende och bevarandearbete av rasen. Vi är måna om att harmoniera med naturen, därför blev det ett naturligt val att ha en ekologisk verksamhet.


Vi samarbetar med flera markägare i trakten genom nyttjande och arrendeavtal. Våra får betar på deras marker och bidrar därmed till ett öppet landskap med stor artrikedom. På så sätt medverkar fåren till naturvård i bygden så att utmarkerna inte växer igen, till gagn för såväl växter, insekter som fågelliv. Fåren gör därmed en miljövårdande insats, samtidigt som de bidrar till vår fysiska och mentala friskvård.                     

IMC_0197
thumbnail_IMG_9534
thumbnail_IMG_7618
IMG_1048x
thumbnail_IMG_0455
thumbnail_IMG_0096
thumbnail_IMG_7598
thumbnail_IMG_4750
thumbnail_IMG_5839

KONTAKTA OSS


Markus Kuster, tel 070-6641775

Kristin Halldorsdottir, tel 073-0946666

Mailadress; info@blackelid.se

ANSLAGSTAVLAN

* Är du intresserad av kött från lamm eller tacka? Då kan du boka din köttlåda senast 24/9 för hämtning den 21/10. Här hittar du underlag för beställning:

*  Nu finns årets tacklamm och bagglamm till salu, även några fina avelstackor då vi minskar besättningen något.

* Vi har många fina fällar på lager, kontakta oss om du är intresserad.